Dr. Ferencz Jácint

Munkajogász

Dr. Ferencz Jácint ügyvéd egyetemi tanulmányait 2004-ben fejezte be az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának győri képzési helyén.

2003-04- ben Németországban az FHTW Berlin és a DAAD ösztöndíjasa gazdasági jog (Wirtschaftsrecht/Business law) szakirányon.

2004-től kezdődően az ELTE-ÁJK Doktori Iskolájának hallgatója, ahol 2007-ben abszolutóriumot szerzett. PhD-disszertációját 2014-ben védte meg summa cum laude eredménnyel a Széchenyi István Egyetemen.

Tanít a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának Kereskedelmi, Agrár- és Munkajogi Tanszékén, 2013-ban a Hochschule für Technik und Wirtschaft Berlin (Németország), 2014-ben a Karl-Franzens- Universität Graz (Ausztria) munkajogi vendégoktatója.

Átfogó kutatási témája, amely a doktori disszertációjának a tárgya is: az atipikus munkaviszonyok. Ezen kívül a munkaerő-piaci esélyegyenlőség és a munkajogi felelősség, valamint a munkajog gazdasági összefüggéseit kutatta. Rendszeresen publikál munkajogi szakfolyóiratokban, előadásokat tart, egyetemi tankönyvek és jegyzetek társszerzője.

Állandó tagja a Magyar Munkajogi Társaságnak, a Magyar Jogászegyletnek, rendszeres résztvevője a Veszprémi Akadémiai Bizottság Gazdasági és Polgári Jogi Munkabizottságának, 2014 óta a Győr-Moson- Sopron Megyei Ügyvédi Kamara Oktatási Bizottságának elnöke. A Pannonhalmi Szent Márton Borrend borlovagja.