Kovács Attila

elnökhelyettes

Kovács Attilának hívnak, 1983-ban születtem. Ipari elektronikai technikusként végeztem 2003-ban a Pálfy János Műszeripari és Vegyipari Szakközépiskolában Szolnokon. Kisterenyén élek feleségemmel, kislányommal és kisfiammal.

2004 óta dolgozom a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. munkatársaként. Kezdetben minőségbiztosítás majd hibaelemző labortechnikus szakterületen végeztem a munkám, 8 illetve 12 órás, több műszakos munkarendben. Tagja vagyok a hatvani Bosch Munkavédelmi Képviseletének és Üzemi Tanácsának.

A szakszervezeti mozgalommal közel 10 éve ismerkedtem meg a hatvani Bosch-nál jelen lévő HADFSz tagjaként, bizalmijaként. A szervezet átalakulását követően lettem az ÉTMOSz tagja, majd kinevezett Alapszervezeti vezetője 2018-tól. 2019 áprilisától főállásban intézem és segítem a szervezet ügyeit.

Az ÉTMOSz 2019-ben megtartott kongresszusán a szervezet elnökhelyettesének választott a küldöttgyűlés.

Meggyőződésem, hogy a jövő Munkavállalói csak akkor lehetnek sikeresek és hatékonyak a munka világában, ha megfelelő érdekvédelmi és érdekérvényesítő ismeretekkel rendelkeznek. A kollektív jogok gyakorlásához elengedhetetlen a Munkavállalók lokális és globális tömörülése, hiszen csak összefogással tudunk egyenrangú felekként rendezett munkaügyi kapcsolatot teremteni, fenntartani. Véleményem szerint ez a rendezett kapcsolat teszi sikeressé a vállalatot, a Munkavállalót egyaránt. Hosszú távú célom a jövő nemzedékével megismertetni a szakszervezeti mozgalom jelentőségét, feladatát.

E-mail: kovacsattila@etmosz.hu